onsdag 13. juni 2012

Appellmerker og sånt

Appellmerker er oppskrytt, kanskje?

For noen uker tilbake ble Aris påmeldt i rekruttklassen på Telemarksappellen. Konkurransen er et samarbeid mellom Schanuzerklubben avd Telemark, Bø og Sauherad Hundeklubb, Notodden Trekk og Brukshundklubb, Grenland Hundeklubb og NRK avd Telemark. Foruten om å gi verdifull konkurransetrening er appellen med på og senke terskelen for å tre inn i lydighetssporten sin verden. Tilbud om rekruttklasse (tilsvarende appell/bronsemerket) og mulighet for belønning underveis for de som ønsker det bidrar til at steget fra trening til konkurranse blir mindre.

Foto; Katarina - ivrighund.com

Påmeldingen av Aris skjedde samme dag, uten særlig konkurransetrening. Tiltross for dette og at han til tider datt ut fikk han følgende poengsummer fra dommer Marianne Hagen:

Tannvisning: 5 (reiser seg)
Lineføring: 8 (detter litt ut)
Dekk fra holdt: 0 (vil ikke dekke, dust. Til vanlig vår beste øvelse)
Innkalling fra sitt: 8 (litt treg, og litt skjev innsitt)
Stå under marsj: 8 (litt treg stå)
Enkeltdekk: 10
Helhet: 9,5

Surt å ryke på vår beste øvelse, men veldig fornøyd med karakterene til tross for nada konkurransetrening på maaange måneder.

Noen uker senere gikk Ace samme prøven som avslutning på kurs. Var nok litt tidlig for en liten svenskeplutt - men slik trening er bra trening. Som Aris nulla han på sin beste øvelse, som for Ace sin del er enkeltdekk. Det andre fikk han femmere på, som følge av dobbeltkommandoer og litt tull (ikke med, og løv som fikk litt vond på seg var veldig interessant). Ace gikk prøven sammen med mamma :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar