søndag 1. juni 2014

Clubshow 2014

Etter fjoråret var det ingen tvil om at vi skulle reise på clubshow også i 2014. Imidlertid var årets club show i Sundsvall, ergo liiiitt lenger en Gnosjö. Søndag 25/5 flyttet jeg hjem fra Lillehammer og allerede tirsdagen satte jeg meg i bilen og kjørte mot Stockholm. Første stopp var Sandefjord hvor jeg plukket opp Esther som skulle være med til hjemlandet. På kvelden var vi framme på Sättra hos oppdretter Anette. Etter hundene hadde fått løpt fra seg i hagen var det reker og bubbel på de tobente. Dagen etter pakket vi alle 5 hunder og alt stæsjet (+ mange vandringspriser og bøker) i min bil og satte kursen nordover.

Full touran!

I Uppsala møtte vi Karin og pakket om litt hunder og ting. Deretter fortsatte vi til Sundsvall. Etter et obligatorisk stopp på ICA og systemet var vi fremme på Fläsians Camping. Vi hadde 2 stugar med superfin utsikt. Synd det ikke var varmere, ellers hadde både uteplassen og stranden like nedenfor fristet. Etter hundene hadde fått mat og blitt luftet vanket det herlig mat og bubbel på de tobente.

På torsdagen var vi klare for Club Show. Vi var på et vakkert friluftsområde på en liten topp. Først ut av våre 7 hunder var Gossip. Hun vant juniorklassen med CK. Deretter gikk Esther og Majken i unghundklassen - de ble hhv nummer 3 og 4, Esther med en CK også. 

Majken (nr 2 fra venstre) og Esther (nr 3 fra venstre )

Så var det gutta sin tur, Solo og Ace var først ut i åpenklassen. Solo fikk dessverre enn VG, mens Ace fikk en excellent og ble med videre. Det holdt til en 3 plass i klassen, men dessverre ingen CK. 

Ace


Deretter var det Dublin sin tur i championklassen, som han gikk hen og vant! 

Dublin

Sist ut var Carmen i veteranklassen, en stor veteranklasse med flere fine tisper, også hun vant klassen sin!

Carmen


Først var det beste hannhund, og her gikk det hele veien for Dublin. Deretter var vi alle inne i beste tispe. Etter litt fordeling hadde vi handlere til alle tispene, jeg hadde lille søte Gossip i andre enden av mitt kobbel. Dommer Kirsi Nieminen hadde gikk riktig så mange CK, så det ble et lite utplukk der både Carmen og Gossip fikk bli med videre. Deretter løp vi enda litt mer før hun plukket ut de fire som skulle plasseres, og forsatt var begge jentene med sammen med vinnere av åpen og champion. Ojoj, reservecert så morsomt for Anette tenkte jeg. Vi løp enda litt mer mens dommeren kikket og klådde på de 4. Jeg var ganske så overbevist om at Gossip med sine 12mnd pent måtte komme sist blant disse vakre hundene. Fortsatt stod vi i nummerrekkefølge og vi løp igjen, og når vi nærmer oss slutten av runden putter jeg hånden i lomma for å ta opp en kjøttbolle - men dommeren rekker frem hånden - Gossip beste tispe foran alle de voksne! På clubshow!! 

Deretter fikk vi en liten pust i bakken (de timene gikk fort unna med hunder i de mange klasser!). Så var det tid for finaler. Jeg fikk vise vakre Gossip i BIS-junior som hun gikk hele veien og vant! 

Gossip BIS-junior

Deretter var 'tante Carmen' inne i finalen for bruks hvor hun ble BIM bruks og veteran hvor hun ble BIS veteran!

BIS jakt - Flatterhaft Licence To Kill & BIM Carmen

Deretter var det klart for 'the real deal' også her fikk jeg vise vakre Gossip. Her var det nok litt slutt på energien etter en laang dag for en ung frøken. Samtidig konkurrerte hun jo ikke mot hvem som helst, men pappsen som har blitt BIS på club show de 2 foregående årene. Men gud - BIM og cert er jaggu stas det også, til og med for handleren ;-)

Dublin og Gossip i BIS-finalen: https://www.youtube.com/watch?v=vzrNemTbLT0
(blogspot vil ikke laste opp videoen)

Man skulle tro at etter en slik dag er man veldig klar for å reise hjem. Klok av skade fra fjoråret hadde vi bestilt overnatting til neste dag (så vi var veldig klare for å få VG på samtlige hunder, for det er jo slikt som skjer når en er føre var på slike ting, ikke sant?). Problemet var bare at Anette sine hunder hadde vunnet litt for mange premier........  

Dublin, Anette, Gossip og Carmen + maaange vinster

I tillegg skulle en liten Umeå-borger få være med oss. Etter mye om og men var alle hunder, bur, teltet og priser i våre 2 biler. På campingen ble det enda mer god mat og bubbel, mens hundene snorket høyt! Det ble kanskje ikke så veldig sent for oss tobente heller... ;-)

Dagen etter var det enda mer om og men med pakking i biler. Karin sin volvo huset blant annet nærmere 90 kg(!) royal canin. Og endel priser og bur måtte ta en liten svingom innom Norge i touranen. Men tilslutt var alle 8 hunder, 3 personer og all bagasje og priser i de to bilene.

Ace og Esther klar for avreise

Turen hjem var laaang og foregikk på mange småveier i de svenske skoger. Men vips så var vi i Norge. I Sandvika ble lille Business sluppet av og jeg fikk nydelig grillmat hos Anne Sofie og Steinar - tusen takk!

Takk til Anette og Karin for en supertrivelig tur!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar